Als sturend en faciliterend leider is het mijn passie om het beste uit mensen te halen. Dit hoeft niet altijd werkgerelateerd te zijn. Ik ben van mening dat wanneer je een beter mens wordt in het algemeen, dit ook direct een positief effect heeft in je werk, team en organisatie.

Ik werk graag samen met mensen en organisaties die een hoge mate van bewustzijn en zelfreflectie hebben. Mensen die gericht op zoek zijn naar manieren om zichzelf, de organisatie en de omgeving naar een hoger niveau te tillen. Dan is the sky the limit.

Dit betrek ik ook op mezelf. Om waarde te blijven toevoegen investeer ik veel in mijn persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast zie ik iedere opdracht of project als een leerproces. Elke samenwerking benader ik op deze manier. Samen bewustzijn creëren, samen groeien, samen deze reis maken. Dit is waar ik iedere dag, met veel energie, mijn bed voor uitkom.

Door mijn studies in het buitenland en vele samenwerkingen met andere (ei)landen heb ik een groot internationaal netwerk opgebouwd. Hierdoor ben ik zeer bekend met verschillende internationale systemen en werkstructuren in het Caribisch gebied, Europees Nederland en Latijns-Amerika. Mijn netwerk zet ik regelmatig in en met mijn integrale aanpak focus ik me altijd op de connectie met elkaar.

Naast een internationaal netwerk heb ik in alle belangrijke sectoren op Bonaire langdurig samengewerkt. Hierdoor heb ik een breed scala aan ervaringen en inzichten opgedaan. Daardoor ben ik breed inzetbaar en kan ik in alle grote sectoren op de eilanden van betekenis zijn.

Bonaire is klein. Toch kunnen we de grote jongens beter bijhouden dan men vaak denkt. Op Bonaire is veel waardevolle kennis aanwezig, waar het buitenland veel baat bij kan hebben. Denk bijvoorbeeld aan de omgekeerde osmose-techniek voor drinkwaterproductie uit zeewater, de meertaligheid van het overgrote deel van de beroepsbevolking en culturele affiniteit met de regio. Mijn kracht ligt in de brug slaan tussen verschillende (werk)culturen en kennis. Door daarnaast mijn uitgebreide netwerk in te zetten, zorg ik voor een kruisbestuiving van kennis op macroniveau. Het is mijn missie dit veel verder uit te bouwen, ook tussen de eilanden onderling.

Testimonials

John is een adviseur die het belang van zijn klant altijd vooropstelt en zoekt naar passende oplossingen, die aansluiten bij de behoefte van de klant. Enthousiasme en integriteit staan bij hem hoog in het vaandel. Robert Kroon, Directeur Galan Group

John a inspirami pa kambia mi manera di pensa tokante negoshi i bida. Den tur loke bo hasi den bida, purba di ta un balor agrega pa un persona i/of organisashon. John a inspirami ku botin ku skohe bo kaminda ku bo ke yega i bai pe, no keda pega den un solo trabou i selebra aña nan di servisio pero sigui move i amplia bo konosementu i amplia bo netwerk paso esaki lo hibabo mas leu den bo karera kompara ku aña nan di servisio den e mesun posishon. John ta master! Marvin Abdul, ondernemer en DJ

Ook als je in een team werkt, dat goed op elkaar afgestemd is, kan het voorkomen dat je in de groei naar het volgend niveau vast komt te zitten. Je ziet niet hoe jij meer uit je team kan halen, terwijl je weet dat het wel kan. John heeft vaak voor de ontknoping gezorgd door zijn kennis en ervaring te delen, waardoor wij als team een ander perspectief kregen en weer met inzicht de volgende stap konden nemen. Wat ik fijn vind van John en zijn manier van werken is dat hij altijd zichzelf is. Je hoeft hem niet goed te kennen om te ervaren dat hij bewust vanuit zijn kernwaarden leeft. Het is zichtbaar in zijn aanwezigheid. In elke setting of context, dat ik hem heb meegemaakt, is John congruent, authentiek, betrokken, begripvol en vastberaden verschil te maken. Ferina (Roosje) van der Hoek-Goeloe, ondernemer